Nguri nguri bahasa jawa

Nun ijih kula sarujuk sanget kaliyan panjenengan…
Kita sedaya puniko nggadahi jejibahan nglestantunaken kabudayan Jawi.
Mila saestu kabudayan Jawi puniko sakjatosipun mboten mligi kagunganipun tiyang Jawi..
Sebab kabudayan Jawi saget dipun umpamiaken kados sumur tanpa dasar, kabudayan punopo kewawon saget mlebet…dados nggadahi sifat universal nangin tetep wonten ciri lan corakipun….salah satunggiling basa Jawi puniko.

Pangeran iku siji, ana ing ngendi papan
Langgeng.
Sing nganakake jagad iki saisine.
Dadi sesembahane wong saalam kabeh.
Carane dewe-dewe

Pengeran iku ana ing ngendi papan
Aneng sira uga ana Pangeran.
Nanging aja sira wani ngaku Pangeran

Pangeran iku adoh tanpa wangenan
Cedhak tanpa senggolan
Pangeran iku langgeng tan kena kinaya nyapa
Sangkan paraning dumadi

Pangeran iku bisa maujud
Nanging wewujudan iku dudu Pangeran
Urip iku saka Pangeran
Bali marang Pangeran.

Lelono ora mung neng jagad dunyo
Ugo ono jagad pamikiran
Kang dipun enteni
Sedoyo karya lan ide
Ingkang sampun kasimpen wonten wigatosanipun
Sedoyo pelakon urip
Ngupoyo hasil
Kang durung kasampean
Nganti ngimpi-ngimpi
Lelono ing ati luwih susah
Nyumertaake rasa, jiwa lan raga
Kabeh tumurut
Nora nana kang gampang
Ati kang kudu ng-ati-ati

manunggaling abdi lan gusti, manunggaling kawula gusti, manunggaling makmum dan imam, manunggaling rakyat dan pemimpin! Semar sosok pemimpin sebenarnya yg vertikal horisontal membaur dg kawula, dan akrab dg tuhannya contoh real nabi muhammad saw

Tinggalkan komentar

Belum ada komentar.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Balasan

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s